Za novog ravnatelja NP Krka imenovan Krešimir Šakić

'Pred novim ravnateljem Nacionalnog parka Krka je izazovan i odgovoran posao. Vodit će jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima parkova raditi na ostvarenju strateškog cilja koji smo si zacrtali - podizanje razvojnih potencijala parkova uz optimalnu zaštitu prirode i kvalitetnu suradnju sa zajednicom. Razvoj parkova prirode iznimno je važan za stanovništvo šire regije oko parka kojem se time pružaju nove poslovne prilike i stvaraju preduvjeti za nova radna mjesta' – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja mr. sc. Krešimira Šakića za novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka.

Krešimir Šakić, diplomirani ekonomist, izabran je za ravnatelja NP Krka na razdoblje od četiri godine. Na natječaj je pristiglo devet prijava kandidata, a u postupku izbora kao najbolji kandidat istaknuo se Krešimir Šakić. Njegovo stručno zvanje, dosadašnje profesionalno iskustvo i kvalitetno artikuliranje vizije razvoja NP Krka izdvojilo ga je među kandidatima.

Krešimir Šakić trenutno pohađa doktorski studij 'Nova ekonomija' na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli, a titulu magistra znanosti stekao je 2007. na poslijediplomskom studiju 'Organizacija i menadžment' na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Posljednjih godinu dana Šakić je bio ravnatelj Studentskog centra Šibenik, čije je vođenje preuzeo nakon što je četiri godine bio direktor u tvrtki TEF d.d. gdje je vodio zahtjevne projekte poput ekološke sanacije bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku. Prije toga, Šakić se deset godina bavio privatnim poduzetništvom u sektoru turizma.

'Zahvaljujem ministru Zmajloviću na povjerenju. Radujem se izazovu i istovremeno s ogromnim osjećajem odgovornosti želim raditi na ostvarenju vizije Ministarstva da parkovi postanu generatori razvoja svoje šire zajednice kroz suživot sa stanovništvom. Ponosan sam što ću voditi jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Svjestan sam velikog napretka parka i projekata koji su pokrenuti u prošle tri godine i nastavit ću ih provoditi s ciljem da Krka i dalje bude pokretač društveno odgovornih, prirodi i okolišu prihvatljivih, gospodarskih, osobito turističkih aktivnosti' - rekao je novi ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.

Šakić je na poziciji ravnatelja NP Krka naslijedio Tončija Restovića koji je uspješno vodio park dvije godine i pokrenuo brojne razvojne projekte, a krajem prošle godine imenovan je pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.



Stranica