Danijel Katičin izabran za ravnatelja Parka prirode Vransko jezero

'Pred novoimenovanim ravnateljem Parka Prirode Vransko jezero veliki je izazov - zajedno sa ostalim ravnateljima nacionalnih parkova i parkova prirode, raditi na ostvarenju našeg zajedničkog strateškog cilja. A to je podizanje gospodarskih potencija zaštićenih područja uz optimalnu zaštitu. Želimo da parkovi postanu pokretači održivog razvoja. Ulaganjima u posjetiteljsku infrastrukturu i objedinjavanjem parkova pod zajednički brend 'Parkovi Hrvatske“ stvaramo preduvjete za to, a na ravnateljima je velika odgovornost kako bi svojim znanjem, stručnošću i sposobnošću taj potencijal pretvorili u gospodarski rast i razvoj i to takav koji je dugoročno održiv i prijateljski prema prirodi.' - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja Danijela Katičina novim ravnateljem Parka prirode Vransko jezero.

Danijel Katičin, magistar politologije, sveučilišni specijalist za lokalnu demokraciju i razvoj izabran je za ravnatelja parka Prirode Vransko jezero na javnom natječaju koji je raspisalo Upravno vijeće Javne ustanove Park prirode Vransko jezero. Na natječaj su pristigle četiri prijave, a u postupku izbora najboljeg kandidata ocijenjeno je da je Katičin priložio optimalnu viziju razvoja parka koja se temelji na podizanju potencijala parka i održivom turizmu.

Danijel Katičin je u četiri mandata bio načelnik Općine Tkon, ima bogato profesionalno iskustvo u načinu apliciranja programa na EU fondove i realizaciji složenih investicijskih projekata. Pohađao je brojne edukativne programe s temom zaštite okoliša i prirode.

Jedan je od osnivača mediteranske mreže za implementaciju Konvencije o biološkoj raznolikosti na lokalnoj razini MediverCites, a kao član Odbora za održivi i lokalni razvitak Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana sudjelovao je u pisanju i usvajanju izvješća o održivom turizmu na Mediteranu.

'Zahvaljujem ministru Zmajloviću na povjerenju te želim istaknuti da osjećam veliku odgovornost ostvariti viziju Ministarstva da parkovi postanu generatori razvoja svoje šire zajednice kroz optimalni suživot sa stanovništvom. Radit ću na očuvanju zaštićenih prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka kao njegovih ključnih resursa i na njihovom stavljanju u funkciju održivog razvoja. Moja će nastojanja biti usmjerena ka tome da Park prirode Vransko jezero, u suradnji sa stanovnicima okolnih mjesta i u skladu s njihovim potrebama, bude pokretač društveno odgovornih, prirodi i okolišu prihvatljivih, gospodarskih, osobito turističkih i rekreacijskih aktivnosti. Budući da Vlada RH provodi proaktivnu politiku zaštite prirode, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode strateški pristupa podizanju turističkih potencija zaštićenih područja, vjerujem da imamo velike šanse za uspjeh.' - rekao je Danijel Katičin.



Stranica