Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga i prilika za financiranje infrastrukture digitalnih usluga - 2019-2 CEF Telecom

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) i Europska komisija objavile su 4. srpnja 2019. drugi CEF Telekom poziv za 2019. godinu. Ukupni okvirni proračun poziva u iznosu od 25 mil. EUR namijenjen je potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

Ovaj poziv je treći po redu iz  CEF Telekom radnog programa za 2019. godinu. CEF Telekom će u 2019. g. kroz dodjelu bespovratnih sredstava osigurati 90,9 mil. EUR za razvoj Europske infrastrukture digitalnih usluga.

Zainteresirani prijavitelji svih država članica te Islanda i Norveške, mogu podnijeti svoje projektne prijedloge s krajnjim rokom za prijavu 14. studenog 2019.

 

Pokrivena područja

Zainteresirane stranke pozvane su da predaju svoje prijave najkasnije do 14. studenog 2019., za aktivnost koje doprinose implementaciji sljedeća područja DSIs, s indikativnim najvećim iznosom sredstava kako je navedeno:

Cybersecurity – 10 milijuna EUR

eHealth – 5 milijuna EUR

eProcurement  – 1 milijuna EUR

European e-Justice – 3 milijuna EUR

European Platform for Digital Skills and Jobs – 1 milijuna EUR

Public Open Data – 5 milijuna EUR

Virtual Info Day webinar na temu poziva održati će se 10. srpnja 2019. prilikom kojeg će biti dostupno više informacija o svim područjima DSI te o procesu prijave.


Kako se prijaviti?

Podnositelji projektnih prijedloga svoje prijave na pojedinačne CEF pozive podnose u sustav namijenjen prijavama na Internet stranicama CEF-a. Dokumentacija povezana s odgovarajućim pozivima kao i sve ostale informacije također su dostupne na istim Internet stranicama. Krajnji rok za prijavu je 14. studenog 2019. u 17:00 sati po briselskom vremenu.


Dodjela bespovratnih sredstava.

Očekuje se da će procjena prijedloga započeti u prosincu 2019. godine.  Rezultati procjene i objava odluke o dodjeli bespovratnih sredstava predviđa se za svibanj 2020. godine.


Tko je kontaktna točka za ovaj poziv?

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) kao provedbeno tijelo upravlja pozivom na dostavu prijedloga projekata i prati tehničku i financijsku provedbu projekata s korisnicima te pruža tehničku stručnost i visoku kvalitetu provedbe programa.

Pratite INEA-u na Twitteru @inea_eu i LinkedIn  kako biste ostali upoznati s najnovijim informacijama o pozivu.

Na raspolaganju vam je i helpdesk koji će vam odgovoriti na pitanja o pozivu.


Za više informacija:

The list of digital services supported by CEF is available in the Annex of the Telecom Regulation.

CEF Telecom      

2019 CEF Telecom call

2019 CEF Telecom Work Programme

 

Za sva daljnja pitanja vezana za CEF program možete se obratiti kontakt osobi u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na funkcionalnoj adresi elektroničke pošte:

e-poslovanje@mingo.hr