Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom

Slika /slike/Vijesti/2022/shutterstock_162204194 euro novčanice.jpg

25. srpnja 2022. 
 
Objavljena revidirana verzija Smjernica za prilagodbu gospodstava u procesu zamjene hrvatske kune eurom
(srpanj 2022.)  

Revidirana verzija Smjernica za prilagodbu gospodstava u procesu zamjene hrvatske kune eurom iz lipnja 2022. nadopunjena je točkom 2.1.4. Preračunavanje usporednih podataka u financijskim izvještajima obveznika primjene Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja. 

Konačnu verziju Smjernica s utvrđenom stopom konverzije između hrvatske kune i eura pronađite ovdje.


14. lipnja 2022.
 
Objavljena revidirana verzija Smjernica za prilagodbu gospodstava u procesu zamjene hrvatske kune eurom
(lipanj 2022.)  
 
Koordinacijski odbor za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača izradio je dokument Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom s ciljem pravovremenog informiranja gospodarstvenika o pripremama koje je potrebno provesti u postupku uvođenja eura.

Nakon donošenja Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj koji je objavljen u Narodnim novinama broj 57/22 revidirane su Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom iz siječnja 2022. godine te su u potpunosti usklađene s donesenim Zakonom. Dokument ne predstavlja službeno tumačenje pravnih odredbi.

 
Objavljena ažurirana verzija Upute o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru
(lipanj 2022.)

 
Koordinacijski odbor za prilagodbu opće države izradio je dokument „Upute o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru“ s ciljem pravovremenog informiranja i jednoobraznog postupanja svih subjekata opće države u pripremama koje je potrebno provesti u postupku uvođenja eura.

Nakon donošenja Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj koji je objavljen u Narodnim novinama broj 57/22 ažurirana je Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru iz ožujka 2022. godine te je u potpunosti usklađene s donesenim Zakonom. Dokument ne predstavlja službeno tumačenje pravnih odredbi.