Mjere za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije COVID - 19

Slika /Službene fotografije Vlada RH/Pristup informacijama/Financijski dokumenti.jpg

Popis mjera potpora za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom.

Epidemija bolesti COVID-19 ostavila je snažne negativne posljedice na gospodarstvo, što je izravno utjecalo na poslovanje većine poduzetnika u Hrvatskoj. Stoga je Vlada Republike Hrvatske donijela niz mjera za očuvanje gospodarskih aktivnosti, kako bi poduzetnicima olakšala poslovanje u novonastalim okolnostima i omogućila im nastavak rada uz očuvanje radnih mjesta.
 
POTPORE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je na svojim mrežnim stranicama mjeru Potpore za očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovanih Koronavirusom (COVID -19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, narušena gospodarska aktivnost. Više informacija je na poveznici 
 
MJERE HBOR-A

Mjera Obrtna sredstva COVID-19 provodi se kao privremena mjera u okviru programa kreditiranja Obrtna sredstva, a primjena je produljena na zahtjeve zaprimljene u HBOR-u do 30.6.2022. ili do iskorištenja raspoloživih sredstava subvencija. Više detalja na poveznici.
 
MINISTARSTVO FINANCIJA – POREZNA UPRAVA

Porezne informacije vezane uz izvanredno stanje izazvano širenjem virusa COVID-19 pronađite na poveznici.
Najčešće postavljena pitanja vezana uz paket mjera pročitajte na poveznici.